Josefine Forsberg

Få en snygg hållning!

Godkväll alla glada!

Jag nämnde en övning som var bra för hållningen igår (Front Squats), och tänkte att jag skulle kika närmre på den biten. Det finns så många där ute som skulle behöva lite tips på vad ni bör tänka på för att få en bättre hållning. Så here I am! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA PhotoGrid_1401989115665
Olympus

Detta kanske ser hur knasigt ut som helst i era ögon, men idag har vi lärt oss hur vi med hjälp av tejp ska kunna bidra till en bättre hållning. (Jag sitter just nu med dessa tejpbitar dragna mellan axeln (acromion) och skulderbladet (Margo Medialis).
Detta kommer självklart inte att förvandla din hållning från dålig till bra på en kväll, men det hjälper dig rent mentalt.

Jag upplever inte tejpen som ett störmoment över huvud taget. Däremot hjälper den mig att ständigt påminna mig själv om att hålla en god hållning.
Så fort du slappnar av känner du hur tejpen spänner sig och du drar automatiskt bak axlarna till sin rätta position igen.

Personligen anser jag att god hållning är en mycket viktig faktor hos en person, oavsett om personen är vältränad eller inte. Du kan ha hur god fysik som helst men bär du inte upp det på ett snyggt sätt spelar det ingen roll.

Jag gick själv igenom en tre-månaders period innan jul där all träning baserade sig på att förbättra hållningen. Ni skulle bara veta hur mycket detta har hjälpt mig, och därför vill jag dela med mig utav den biten till er behövande! :)

Det första du bör tänka på är att hålla en stadig bålstabilitet. Utan spänst i bålen tappar du lätt kroppskontrollen i ryggen eftersom du saknar balans. Det är just detta som ofta leder till diskbrock.
Ännu en viktig faktor som många gör fel är att inte skjuta bak axlarna tillräckligt. För er som känner att det är onaturligt och alldeles för ansträngande kan istället tänka på att skjuta fram/upp bröstet. Det kan i många fall kännas aningen lättare.

En god hållning grundar sig inte bara i att det ska se snyggt ut, utan det underlättar även hela din vardag.

Tänk bara på alla gånger du sköter tvätten, lyfter lätta föremål eller bara en sådan lätt sak som att sitta vid datorn?
Vi ska inte tala om alla tjejer som går runt och bär på sin tunga handväska dag ut och dag in. Att bära en väska utan att tänka på ergonomin över huvud taget kommer självklart att slå tillbaka en vacker dag, och då går man där med problem som tar veckor, månader ibland år att arbeta bort!

Så till alla er, se till att tänka på detta från och med idag!! :)

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Vart hittar man denna tejp?

    reb 2014-06-23 14:48:12
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!