Josefine Forsberg

Tack för en grym frågestund! Nu – Detox i fokus!

WOOOOW Tack för en grym frågestund!
Jag kommer se till att svara på frågorna i början på nästa vecka!
Tack för alla tips och idéer.

Ni gör mig motiverade till att fortsätta blogga, och jag kommer göra mitt bästa för att göra er så nöjda som möjligt! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Denna vecka blir det ett helt nytt kylskåpsinnehåll för jag ska FÖR FÖRSTA GÅNGEN testa på en Detox!

Har ni tips eller ideer så MATA MIG med dem.. jag behöver all hjälp jag kan få inför detta!

För mig handlar Detox om att röra om i grytan och ändra på sina matvanor.
För min del är det helt klart animalisk föda såsom KÖTT, FISK, FÅGEL + ÄGG som kommer bli den största förändringen i min kost..

Jag vet inte hur jag kommer reagera på detta med tanke på att jag ALLTID oavsett mål eller tid på dygnet äter animaliskt protein till VARJE måltid. Nu ska jag kapa det helt och ersätta det med bönor och linser. Jag tänkte fokusera på vätskebaserande drycker så nu när jag handlade köpte jag enbart frukter och grönsaker som går att mixa / mosa. Jag har tyvärr ingen juice-maskin så jag kommer använda mig utav en vanlig mixer. Utöver dryckerna har jag satt upp en egen liten regel om att jag får äta 2 små mål av enbart stekta grönsaker. Så nu får vi se hur jag reagerar på detta!!

Älskar att experimentera med mig själv och min kropp..
Sedan får Alex ta konsekvenserna om jag blir lite extra tjurig om kvällarna när jag suktar efter mat, haha stackarn! <3

Häng med mig! Hjälp mig!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Okej, tack för svar :) lycka till!!

  Hanna 2014-11-11 20:12:29
  Svara
 • Hej! Toppenblogg! Fast just det här med detoxen borde du nog sätta dig in i lite närmare. Helapoängen med en vätskebaserad detox är att man tar bort allt som är svårtsmält från grönsaker och frukt och det krävs alltså en juicer till detta. Sedan kan man drickande smoothie om dagen för att få litenhet imagen, men det är viktigt att komma ihåg att med en vätskebaserad kost så arbetar tarmarna inte på samma sätt och alltså ska man även undvika grönsaker,mörkt och baljväxter som är svårsmälta för kroppen. Gör du inte det så är det onödigt att göra en vätskebaserad detox och det kan dessutom sluta med tarmvred. Då är det bättre för dig att göra en detox där du äter fast föda men utesluter alla animaliska produkter. En sån detox passar även bättre för den söm tränar hårt. Under en vätskebaserad detox bör man inte träna hårt utan hålla sig till yoga, promenader och annan lätt träning.lycka till!

  Miri 2014-11-11 01:34:46
  Svara
  • Svar på Miris kommentar.

   Hej Miri!

   Tack för tipsen :)

   Detox för mig är mest för att utforska min egen kropp under en veckas tid och se hur den reagerar. Detta är inget långvarigt projekt så jag tror inte tarmvred är något jag bör oroa mig över. Vad tycker du en detox ska bestå av om man inte får äta animaliskt protein eller grönsaker? Jag ser inget negativt med att tappa något kilo eller två under denna perioden så pasta ris och potatis är uteslutet. Jag förstår din poäng men för mig finns det inga rätt eller fel i en detox. Jag tror på att testa sig fram vad som funkar bäst på en själv. Kram Jossan

   Josefine Forsberg 2014-11-11 11:14:11
   Svara
 • Hur många om dagen ska man få i sig osv :) ?

  Hanna 2014-11-10 19:00:36
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna!

   Man äter efter sina behov. Finns inget rätt eller fel utan man ska helst bara lyssna på kroppen :)

   Josefine Forsberg 2014-11-10 21:27:35
   Svara
 • Men att typ bara få i sig vätska och grönsaker, blir inte det liknande som att kroppen går in i svält? Vilket inte kan vara så hälsosamt..
  Jag är väldig skeptisk till detox då det känns ohälsosamt att få i sig så lite föda, har jag fel eller hur tänker du kring detta? :)

  vanja 2014-11-10 18:55:45 http://nattstad.se/vanjapersson
  Svara
  • Svar på vanjas kommentar.

   Hej Vanja! Du behöver absolut inte svälta dig bara för att du går på en detox. Det finns inga regler för hur mycket eller lite du får äta. Du bestämmer själv ditt intag. Många kör detox i syfte med att droppa i vikt medans andra äter MYCKET och RÄTT enbart för att rensa ut kroppen. Jag gör det för att kunna bli extra strikt i min kost när jag är klar med detoxen. Det är en skön övergång till att börja deffa då man vänjer kroppen vid mindre intag. Jag upplever det som en lättare övergång :)

   Josefine Forsberg 2014-11-10 21:25:07
   Svara
 • Hej!

  Om man kör på det där en vecka, är det bara käka på som vanligt sen då efter den veckan ? som man käkat innan så att säga :)

  Lycka till!

  hanna 2014-11-10 18:20:37
  Svara
  • Svar på hannas kommentar.

   Hej Hanna!

   Ja precis. Många säger att man blir mätt på mindre portioner efter att ha genomgått en detox. Huvudsyftet är att rensa igenom kroppen på gifter och slaggprodukter. I mitt fall kommer jag försöka bli ännu striktare när jag slutar med detoxen. Har varit lite ”snällare” än vanligt mot mig själv efter sommaren och den extrema deffen. Det är svårt att bara bestämma sig att bli strikt från en dag till en annan.. så därför kör jag en detox för att sakta men säkert kliva in i en deff period efteråt. Då kommer man förmodligen vara van vid lite mindre intag osv.. alla gör det av olika syften :)

   Josefine Forsberg 2014-11-10 21:18:39
   Svara
 • För att komma ifrån koffein om du dricker kaffe eller te rekommenderar jag rooibos te med smak av jordgubb och lime. Rooibos finns i massa olika smaker och innehåller inget koffein.
  Testa också Risentas bönpasta, istället för spagetti odylikt.

  Lycka till!

  Mumsan 2014-11-10 13:17:20
  Svara
  • Svar på Mumsans kommentar.

   Hej Mumsan!

   Du har prickat rätt!
   Jag dricker både kaffe och te, så det ska jag lätt testa!

   Tack för tipsen! Kram Jossan

   Josefine Forsberg 2014-11-10 15:28:27
   Svara
 • Hur länge tänkte du köra denna metod? Tycker det är as roligt att du gör det.. Jag är själv vegetarian o brukar laga mkt mat med böner o linser!

  /Jojjo

  Johanna 2014-11-10 12:19:48
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna!

   Jag kommer köra denna Detox 1 vecka.
   Vad kul! För mig är det första gången jag vågar mig på något sånt här.
   Jag är annars sjukt svag för protein i alla dess former, haha!

   Har du några recept så dela gärna med dig.
   Du är ju bra mycket mer erfaren än mig på detta område, hehe!

   Kram Jossan

   Josefine Forsberg 2014-11-10 15:27:25
   Svara
 • Vad är ditox egentligen?

  Filip 2014-11-10 12:16:58
  Svara
  • Svar på Filips kommentar.

   Detox betyder avgiftning och innebär att man följer ett kost-program under en viss period, i mitt fall 1 vecka. Under den veckan äter man enbart det som rensar din kropp, såsom smoothies och juicer gjort på frukter, grönsaker, osv. Eftersom det innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter så renar du din kropp från gifter och slaggprodukter :)

   Josefine Forsberg 2014-11-10 15:24:54
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!