Josefine Forsberg

SVAR PÅ ERA FRÅGOR


Hej jag har tänkt på en sak och undrar vilket som är bäst, om jag tillexempel har en godispåse som jag tänkt äta på lördag för det är min treatday och så äter jag nyttigt alla andra dagar, varför kan jag inte dela upp och äta lite av godiset på olika dagar det är ju fortfarande samma mängd om du fattar vad jag menar. :)
– Jag förstår ditt tänk, men om du ser långsiktigt så avgör inte ett fåtal ätardagar vilken form du kommer att uppnå. Utan det är ALLA dagar du skött dig extremt bra som kommer visa sig i slutändan. Om du har en ätardag i veckan och 6 dagar av ren disciplin så gör inte den dagen särskilt mycket. Det kan dessutom vara BRA att chocka kroppen någon gång då och då för att den inte ska vänja sig vid enbart en typ av föda och anpassa sig efter det. Sedan är ätardagar oftast en belöning för många och det brukar resultera i att man orkar med att hålla hög disciplin de andra dagarna under en längre period :)

94494_2_self-omninutrition-xtreme-hydro-force-1kg (1)
Tjaaa!!! Har du tips på ett bra proteinpulver utan massa onödig E-ämnen (aspartam etc)? Tack för inspiration!

Hallå där! Yes Xtreme serien hos Self Omninutrition har bra värden och är riktigt god! (Chokladsmak)

Heej Josefine, äter du omega 3? :)
Hej! Yes, en tablett om dagen! Jag är noga när det kommer till viktiga fettkällor.

kärlek sydafrika par
Hej! Du är först o främst vackraste svensken jag sett. Är dock nyfiken på Vart din kille är ifrån? Hur länge har ni varit i ett förhållande ? Hur började allt? :))) /nyfiken fan

Åh vad roligt att du frågar! Hans föräldrar kommer från Iran, men Alex är född i Sverige. Av en ren slump var både jag och han på Caféopera en kväll och jag hade ögonen på honom hela kvällen. Plötsligt gick han fram till mig, viskade i mitt öra att jag var fin och lämnade sedan stället. Han blev så sjukt intressant när han bara drog sådär, så jag kontaktade honom och blev lyckligtvis uppbjuden på en dejt veckan efter. Därefter träffades vi mer och mer, och nu står jag här idag och jag njuter varje morgon jag vaknar bredvid honom.

modell plåtning losangeles hollywood armband nialaya
Hur blev du modell ? :) du är ju fantastiskt fin men undrar bara hur allt började kram

Jag ansökte till en skönhetstävling, där jag skapade bra kontakter vilket i sin tur ledde till några enstaka modelljobb som satte fart på riktigt när jag slutade skolan och flyttade till Stockholm.

mat protein kyckling hälsa kost vikt hälsosam fett avokado broccoli kyckling

Hej! Jag undrar hur jag ska äta för att gå ner i vikt utan att hamna i svältläge? Vill liksom inte dra ned på kalorierna till 1000 kcal/dag för att sedan gå upp allt igen när man börjar äta mer normalt igen, utan hitta en balans som funkar långsiktigt. Tack på förhand!

Hej! Om du har som mål att droppa i vikt bör du hålla dig till hyfsat små portioner med rätt innehåll. Till störst del protein såsom kött, fisk, fågel + grönt. Till detta rekommenderar jag BRA fetter istället för kolhydrater då du har som mål att gå ner i vikt. Se till att att äta var tredje timme så hoppas jag inte du upplever detta som ett ”Svältstadie”.

Vill se mer tips på övningar samt hur du lägger upp dina träningspass. Du är en otrolig inspiration så skulle gärna vilja se ”förebilder” kram
Tusen tack!! Jag ska se till att lägga ut fler tips på övningar, enligt dina önskemål! Tyvärr har jag inga förebilder att hänga i julgranen. Alla gamla bilder ligger på hårddisken hemma i Nyköping, men jag ska tänka på det till nästa gång jag åker hem!

Hej finaste du! Hur mycket kostar tränings och kost schema?
Hej där! Ett schema kostar 500:- Två scheman kostar 900:-

Hejsan! Jag skulle uppskatta och bli otroligt glad om du kunde hjälpa mig med att berätta hur kah ska göra om jag vill få smalare lår? Samtidigt som jag tränar. Jag tränar men vill så gärna få smalare lår samtidigt som jag vill bli fastare. Här så jag göra? Hur ska jag äta då? Tusen tack på förhand!
– Det är svårt att punktera ett område på kroppen. Vill du få fastare och smalare lår rekommenderar jag att sköta kosten och slimma till dig överallt. Du ska självklart fokusera extra mycket på benen, men det kommer kräva mer ansträngning än enbart träning för låren. Jag rekommenderar dig en variation av styrketräning och Cardio.

Hur mycket kalorier äter du per dag? Och hur ser ditt kostschema ut :)
Jag räknar inte kalorier, utan fokuserar snarare på att äta måttliga mängder av rätt innehåll. Mina bas ingredienser är alltid protein, grönt och fett.

Har du någon favoritövning på gymmet?
– Buttblaster

grupp träning casall glädje hälsa
Kommer du ha mer träningsevent med grupper, jag missade förra gången och vill gärna köra nästa gång det blir, vore as roligt! PS: förstår om det är mindre sånt nu när de är vinter ;’)

Ja, så fort det börjar bli lite varmare och man kan hålla till utomhus kommer jag kicka igång gruppträningar.

Hur gammal var du när du började träna?
Jag har alltid varit aktiv eftersom jag kommer från en sådan familj, men jag började spela fotboll år 2000 och det pågick i 10 år. På den tiden då jag inte kunde stå på egna ben stod jag mellan pappas ben och åkte skidor. Jag har aldrig varit något riktigt fan av lat-sidan!

När är det dags för dig att bli singel?? ;) ;) ;)
Haha! Du kan sluta hoppas Mr. Jag håller hårt om Alex så det är inget du bör rulla tummarna för.

Jag och min tjejkompis tränar tillsammans och följer din blogg och har en fråga.. Skulle du kunna lägga upp lite korta träningsklipp på när du tränar? Vore en riktigt inspiration att se dig utföra alla övningar.. /elli o Lovisa
Det ska jag tänka på framöver :) Håll utkik tjejer, det kommer!!

Vad väger du?:) superfin
Jag äger ingen våg i nuläget, utan håller mig till spegeln, men jag skulle tippa på att jag väger runt 57 kg nu när jag är Off-season.

personlig träning lära hälsa gym fitness
Hej! Undrar vad du har för tips att dela med dig om man ska börja gymma (är 22 år)? Om man vill ha en mer fast kropp och bli mer slank det vill säga. Vad ska man tänka på i gymmet, hur ska man träna, i vilken ordning osv osv? Även om du har tips på vad man ska äta innan/efter? Tack för en superbra blogg!

– Om man är helt ny skulle jag rekommendera dig att investera 4-5 pass med en personlig tränare som gör upp en kostplan och ett färdigt träningsschema för dig. Det är lagom många pt-timmar för att ni ska hinna gå igenom alla övningar på gymmet. Viktigt att göra korrekt från början för att undvika skador men också för att det ska bli roligt, utvecklande och samtidigt ge resultat så man vill fortsätta.


Äter du mjölkprodukter och i så fall äter du feta eller magra?

Jag äter vanligtvis INGA mejeriprodukter till vardags eftersom man sväller lite grann av laktos och jag helst undviker det eftersom jag plåtar ett flertal gånger i veckan. På mina ätardagar kan jag unna mig något, och det brukar i första hand vara glass, eller yogurt till frukost.


nyttig snacks mellanmål bars choklad bär kost näring kost hälsa frukt mellanmål persimon vindruvor nyttigt kvällsmål

Har du tips på ”mellanmål” eller kvällssnacks som inte är allt för onyttigt och som inte innehåller mjölk? Blir himla svullen om magen om jag äter/dricker mjölk, hur gör du? Äter du mejeriprodukter? Tack för en super bra blogg!
Ja det stämmer. Vissa är känsligare än andra när det gäller laktos, men jag äter inte heller några mejeriprodukter till vardags. Bra mellanmål skulle kunna vara lite naturella nötter? Frukt? Gurka – paprika – morots-stavar, guestbars funkar i måttliga mängder men gör det helst inte till någon kvällsvana. Riskakor funkar. Man ska inte äta bara för att äta men detta är bra tilltugg om man är i behov av något. Sedan brukar jag alltid göra lugnande te på kvällarna om man känner för att dricka något.

Hej! Jag undrar vad är det för produkter du använder för att vara så här brun hela tiden. Melanotan 2 eller self tan? Jag vet att du reser,du lägger upp bilder, men du har samma hud färg hela tiden och jag tyckte att skulle kunna tipsa mig något för jag har ett önskemål och vill börja rätt.
– Som sagt, jag reser väldigt ofta och har lyckligtvis ganska lätt för att bli brun. Förut solade jag solarium någon gång varannan vecka, men nu har jag börjat spraytana mig istället. Jag har en grymt duktig tjej som du kan gå till. Hon heter Klara och du hittar hennes instagram på @extensionsbyklara

hår lång brunt rapunzel hårfärglänging mjukt svart
Hur lång är du och hur mycket väger du? Har du löshår?

Jag är 173 cm lång. Skulle gissa på att jag väger 57 kg ungefär. Yes jag använder löshår från Rapunzel på plåtningar. Inte till vardags :)

losangeles solnedgång stad city sunset
Var går din nästa resa till? Kan du rekommendera något för mig o min kille i vinter, vi kanske ska åka till Thailand, men känns lite som alla svenskar drar dit.. Nu blev det två frågor , men aja..

– Min nästa resa går till Los Angeles för ett modelljobb. Det får ni veta mer senare idag!! Det finns många härliga platser, dock är de mesta väldigt dyrt över jul och nyår, men USA är alltid ett säkert kort. Australiens östkust ska vara riktigt bra runt februari har jag också hört! 

Hej! :) Hur modig / galen är du? Skulle du våga vara med i ”Fear Factor” även gällande ät-momentet å t.ex dricka levande småfiskar å sånt kaxigt? :O
Ja lätt. Jag har vuxit upp med min äldre bror och mina två äldre kusiner som kört med mig konstant.. Dock har jag blivit klokare med åren och kanske lite nojigare när det gäller vissa saker, men jag utsätter mig fortfarande frivilligt så jag ska väl inte säga att det är någon större skillnad. Jag hoppade fallskärm för någon månad sedan, vilket jag sagt att jag ADLRIG skulle göra.. såatteeeee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Räknar du kalorier när du inte är under deffperiod?

NOPEEEE. Jag räknar aldrig kalorier.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Tycker du det räcker med kolhydrater iform av grönsaker, frukt och havregryn som kolhydrater? Hur viktigt är det att äta direkt efter träning om man dricker aminosyror efteråt? Vore supertacksam för svar :)

  Svara
  • Svar på js kommentar.

   Hej!

   Ja det räcker gott och väl med kolhydrater från grönsaker, frukt och havregrynsgröt. Jag äter varken havre eller frukt under sommarperioden, och det går ingen nöd på mig. Jag brukar tänka på att äta utefter hur mycket man aktiverar kroppen. Sitter du hemma och inte gör någonting behöver du inte äta särskilt mycket. Är du däremot ute på aktiviteter en hel dag bör man äta mer, men det betyder inte att du måste ta till med ris, pasta, bröd osv. Utan man kan gott och väl fylla på med näringsrika grönsaker som kolhydratskälla. Jag ger alltid min kropp så mycket energi som den precis behöver.

   Det är viktigt att fylla på med någon form av protein direkt efter träningen för att musklerna inte ska brytas ned. Jag rekommenderar dig att dricka aminosyror UNDER passet för att få extra energi, och ta en proteinshake EFTER passet.

   Ta hand om dig!

   Josefine Forsberg 2014-11-20 18:51:30
   Svara
 • Hur ofta kan man träna?
  att träna flera gånger om dagen är de bra? exempelvis 1 gång på morgonen och sedan ett eller två pass på kvällen?
  Hur ska man träna för bästa resultat, hur ofta osv

  Julia 2014-11-18 19:53:48
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Du kan absolut träna upp till 2 ggr / dagen, sålänge du låter kroppen vila helt lite då och då. Jag brukar ha en vilodag / veckan. Att köra cardio på morgonen och styrka på eftermiddagen är ett kanonupplägg för att nå snabba resultat, kombineras med bra kost då såklart :)

   Josefine Forsberg 2014-11-18 19:58:13
   Svara
 • Hur brukar du laga äggröra?:) Brukar du använda hela ägg eller majoriteten äggvitor(Te.x 2 äggvitor och 1 ”helt” ägg) eller äter du hela äggen när du gör äggröra? Supertacksam för svar. Kram!:D

  Nea 2014-11-17 19:47:51
  Svara
  • Svar på Neas kommentar.

   Hej Nea!

   Jag äter hela äggen när jag gör äggröra. Gulan är kaloririk, men innehåller bra fetter så det är inget du behöver ta bort egentligen, sålänge du inte äter jättestora mängder. Jag brukar mestadels göra äggröra tillsammans med broccolioch champinjoner tillsammans med några naturella nötter. Sedan saltar jag lite lätt med Himalya-salt som inte binder lika mycket vätska som vanligt salt. Lycka till!!

   Josefine Forsberg 2014-11-17 23:00:06
   Svara
 • Varför är du inte med i Paradise Hotel? ;)

  Alex 2014-11-16 21:01:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!