Josefine Forsberg

MOMENTS 2014

10246372_647166765338771_5983027832516392142_n IMG_6683 IMG_6619 IMG_6700sydafrika 2 sydafrika 5 sydafrika2
Vår första resa blev också vår viktigaste och mest lärorika resa.
När första kollektionen av Strong As Life t-shirtar tog slut gick de slutliga 100 000(!!) kronorna till välgörenhetsorganisationen Legacy som håller till i den hivdrabbade staden Kayamandi, Sydafrika. Vi var där i nästan en vecka för att se vad som görs på organisationen, och även hålla i föreläsningar och lekar för barnen. Det var en vecka av lärdom och definitivt en erfarenhet som gett mig en helt ny syn på uppskattning. Folk bodde i små skjul gjort av plåtar, utan toaletter och rent vatten. Byn hade ett fåtal vattenbrunnar som alla delade på, MEN ÄNDÅ var barnen lyckliga och tacksamma för varandras sällskap och vad dem hade. Till en början blev vi utpekade som ”White people” för att sedan och bli välkomnande, omhändertagna och omtyckta som en i gänget. Vi fick känna på en gemenskap som var helt otrolig. En vecka att minnas för livet.

Efter vårt avklarade projekt åkte vi till Camps Bay där vi hyrde en villa och tog semester två veckor innan hemgång. För första gången provade vi på hajdykning och fick se en haj på 5 meter. Vi tog även en roadtripp till Cape Point, afrikas sydligaste udde. Påvägen träffade vi pingviner, badade i både atlanten och indiska oceanen och hade våra mest händelserika timmar någonsin. Jag skulle kunna göra denna lista hur lång som helst, men jag avslutar här. Sydafrika har haft stort inflytande på mig och alla inblandade!

collage1 turkiet 4 turkiet2
Sedan blev det tidig sommar och då åkte jag och Siamak till Side i vanlig ordning. Där träffade vi upp hans familj och hade två allmänt sköna veckor i deras lägenhet. Vi solade, tränade, köpte hem käk och levde som vanligt fast i ett varmt klimat. Kan det bli bättre? Det var i Turkiet jag började HÅRD-deffa inför resten av sommaren. Jag tycker allt blir så mycket lättare så fort man kommer till värmen. Dock minns jag hur jag näst intill kröp från solstolen till vattnet några gånger, men jag har aldrig varit så nöjd som jag var där. Sedan hade vi SÅKLART en ätardag, och jag tror aldrig jag njutit så mycket som då. Tänk er, från att äta torr kyckling på stranden till att ta en glass vid strandkanten (i varsin sackosäck) en varm sommarkväll, och inte nog med det. Det var TURKISK glass! Har ni smakat det? Helt sjuuukligt gott. Konsistensen är seg, svårt att förklara men åker ni till Turkiet så är det något ni bör skriva upp på eran to-do-list! En av mina bästa ögonblick är helt klart frukosten som Pari serverade varje morgon…. ute på balkongen! ÅH. Två veckor av njutning och varmt sällskap.

V 1

Sedan hade vi en galet rolig utekväll där vi förfestade med PWO. Jag har faktiskt valt att ta med detta ögonblick för sååå roligt hade vi!! Kvällen slutade på V, och det var också alla gånger jag besökte den svenska krogen denna sommaren. Jag minns speciellt hur skönt det var att glida in där i träningskläder och gympadojor. Varför kan vi inte vara lite mer chill på den fronten? Inte för att vara den som är den men man njöt ju lite av hur rörlig man var när man dansade jämfört med resten av brudarna i tight klänning och höga skor. Ja just därför får denna kvällen en plats i min ”MOMENTS 2014-lista”.

summerburst 2 summerburst 3 summerburst1

Åh herregud. Denna underbara lördag glömmer jag aldrig. Jag tillsammans med Alex, mina vänner och släkten dansade non stop, solen lyste, alla var glada och jaaaa.. det var en ruskigt najs kväll om inte annat. Haha jag LER STORT när jag tänker på det. Summerburst 2014 ligger på minnet vare sig man vill eller inte ;D

ibiza1 ibiza2

.. och sen… sen kom den.. veckan man undrade om man drömde eller var vid liv. Jag skulle säga att Ibiza lever upp till vad vi kallar  ”PARADISETS Ö”.. och älska är ett starkt ord men i detta fall kan jag faktiskt droppa det. Jag ÄLSKAR Ibiza. Det räcker så.

10645335_10152646437559631_4500863680630514728_n

Sedan kom man hem och vi bestämde oss för att avsluta denna klockrena sommar med en helg ute på Saras landställe i Linköping. Vi fiskade kräftor mitt i natten, byggde vårt egna lilla DJ-bås och bara dansade och njöt in i det sista innan vi sa farväl till sommaren 2014. Förövrigt min bästa sommar hittills i mitt liv. Sedan får man inte glömma alla bilresor jag och Anton hade med våran familj när vi var skitungar, men i äldre dagar, helt klart min bästa sommar. Detta avslutet gav en kickspark i rumpan för nu är det hårt jobb som gäller innan vi är där igen.

Grekland 1

Mitt i hösten fick jag ett samtal… Yes, jag och Sendi blev bokade på ett modelluppdrag i Athen, Grekland. Vi hade 5 grymma dagar av fotograferingar, skratt och njutning. Jag skulle ljuga om jag inte sa att vi bodde som två kungar på Costa Navarino. Finns ingen som uppskattar såna här jobbtillfällen mer än jag. Tummen upp för Greece <3

DSC_2625 DSC_2853 DSC_3064 DSC_3109-2 DSC_3344 DSC_3693 DSC_4503 DSC_5525 DSC_6540

 ..och slutligen! Fick jag ännu ett samtal från Living Generation. Jag hoppade av stolen. Jag och Viktor hade just blivit bokade för en plåtning för Franklin Marshall i Los Angeles, och vilken vecka vi hade!! Helt underbart att vara tillbaka i staterna. Vi plåtade 10 timmar om dagen de tre första dagarna, och de kan verka tufft men vi hade så kul under tidens gång så det rörde oss inte i ryggen. Vi gjorde flera roadtrips om dagen då vi åkte runt i vår stora bil och stannade på olika locations. Samtidigt som vi fick riktigt härliga bilder fick vi även uppleva och se platser som var oförglömliga. Vi gick på Basketmatch mellan Lakers – Minnesota, lekte som små barn på Universal Studios, besökte ett Standardhotell i Downtown, åkte upp och kollade på Hollywood-skylten i solnedgången, gick ut i Hollywood och besökte alla möjliga tänkbara stränder.

 

Nu är jag hemma och tänker igenom året som varit. Helt otroligt vad mycket man fått vara med om egentligen. Vad man fått uppleva, vad man åstadkommit och viktigast av allt…. hålla goda relationer till människor som betyder.

Jag har utbildat mig till Personlig tränare, gjort flera stora plåtningar och rest betydligt mer än tidigare. Dessutom har jag betat av både hajdykning och fallskärm på min bucketlist. Såååå roligt som jag hade i somras och såååå mycket som jag jobbat i höst. Extremfall åt båda hållen vilket känns riktigt bra sålänge man är ung och motiverad!! :D Nästa år kommer skjuta i höjden. Jag har så mycket på gång som jag bara vill skölja över er allihopa men det kommer smygandes fram, jag lovar.
2015 är det mest spännande året någonsin. Nu har jag grävt in mig i skärmen alldeles för länge så jag avslutar här.

Tack för att ni tog eran tid <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Nej men inte alls tokigt år!! Alltså fina bilder så himla underbara att se på :D Stor kraaaam fina du :D

  evelin 2015-01-14 22:23:53 http://www.squats.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på evelins kommentar.

   Haha nej inte så värst dumt faktiskt! Men du då?! Man kommer sitta där med grått hår och kolla tillbaka på dina tävlingsbilder och släppa en tår av stolthet!! Du är grym ☆ ser fram emot att ses någon gång snart Evelin! :)

   Josefine Forsberg 2015-01-14 22:42:31
   Svara
 • Hej! Vad äter du osv för att se ut sådär??:)

  Jennifer 2015-01-07 15:40:10
  Svara
 • satt fastklistrad när jag läste inlägget

  Erika 2015-01-07 13:05:16
  Svara
 • Shit vad najs, blev så glad när jag läste speciellt att sommaren var den bästa du har haft! heeelt rätt :) hade varit såkul att träna med dig någon gång, har du tänkt på någon träningsevent etc? Kram!

  Ada 2015-01-06 20:45:06
  Svara
  • Svar på Adas kommentar.

   Hej Ada! Ellerhur. Viktigt att de få månaderna vi har under sommaren går till något bra ;):) ja jag har planer på att komma igång med träningseventen under sen vår/sommar, det lär du inte missa för jag informerar er! Kram

   Josefine Forsberg 2015-01-07 09:40:41
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!