Josefine Forsberg

Reminder

image

Godmorgon!

Får du ofta huvudvärk? Eller känner dig stel?

Jag har i två års tid tränat hårt för att förbättra min hållning. Varje vecka gör jag övningar enbart i syfte av att få bak axlarna.. Sedan kom jag på ännu en anledning. Det är ofta man bara drar bak axlarna när man ska räta upp sin hållning, men lika viktigt är det att lyfta och skjuta bak huvudet.

När man gick i skolan mycket och pluggade vid en bänk kollade man neråt flera timmar om dagen. Samma sak gäller om man har ett stillasittande jobb. Jag märker av huvudvärk lätt så fort jag inte sköter vissa grejer, såsom att ta pauser, sträcka sig och vara noga med att dricka vatten. Bara en sån lätt grej ökar blodcirkulationen och kan hjälpa mot huvudvärk. En till grej som man ofta inte tänker på är att slappna av i axlarna. Nu för tiden fryser man konstant och iallafall jag går och kurar ihop mig så fort jag tar ett kliv utanför dörren.

En liten upplysare bara, njut av en härlig söndag :)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • @Ida. Det handlar om färgkalibrering på kameran (för att få bort sk. gulstick) men framför allt efterhandskorrigerig i datorn. För att kunna fota med en ”riktig” kamera krävs det att man läser på och testar en hel del innan man får bra resultat. Många är bortskämda med iPhones och dylikt som går på full auto. Bara att googla lite guider på nätet. Jag rekommenderar www.moderskeppet.se om du vill lära dig och har lite tid över!

  Lars 2015-01-12 16:42:09
  Svara
 • Hej Josefine! Jag köpte en Olympus E PL-7 efter att du rekommenderat den här i din blogg. Jag har haft den i snart 1 månad men mina bilder blir inte i NÄRHETEN av hur dina bilder ser ut. SNÄLLA hjälp mig med tips och knep och inställningar för att få till BRA bilder. Tar jag spegelbilder, som du i detta inlägg så blir bilderna nästan gul-aktiga och ingen skärpa eller klarhet alls. När jag tar ”selfies” blir dom inte heller klara eller bra bildskärpa. Ser ut som helt vanliga mobilbilder allt jag tar :S.

  Ida 2015-01-12 11:17:46
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej Josefine! Lyssna till grabbarnas tips. De är inne på rätt bana :) något du också kan göra om du fotar på AUTO är att gå in på ”Change Color Image” och dra ner den gul/blåa färgen närmre blått. Då försvinner det gul-aktiga i bilderna och du behöver inte tänka på någon efter-redigering. Detta är min ”bas-inställning” när jag fotar. När det gäller skärpan måste du hålla nere knappen du tar fotot med halvvägs så att den fokuserar. Du kommer lära dig hur du ska använda den på bästa sätt :) Lycka till!!

   Josefine Forsberg 2015-01-14 22:18:08
   Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej!
   Om bilderna blir ”gulaktiga” kan du testa att ställa om vitbalansen, det brukar hjälpa!

   Angående suddigheten kan det bero på att kameran får svårt att fokusera om det är svagt ljus, eller att det blir svårt för den att bestämma fokus på grund av spegeln. Testa ansiktsigenkänning eller manuellt fokus!

   Joacim 2015-01-12 21:53:15
   Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej, sorry att jag hijackar här men jag har också en olympus digitalsystemkamera som är snarlik den du har. det du säger om gulhet har garanterat med vitbalans att göra. Om du inte vet hur du ändrar, så kolla i manualen. Jag brukar ha den på auto men ibland blir det ändå fel, så kan vara värt att testa olika inställningar. För att få skärpa måste man ibland hålla inne avtryckaren halvvägs en stund så kameran får hitta bra fokus först, oc ta alltid ett gäng i rad så kommer någon av dem att bli bra! Sen skulle jag råda dig att använda programmet Lightroom på datorn för att justera färger efteråt, det är väldigt lättanvänt och du kan få amatörmässiga bilder att se skitsnygga ut!

   Eric 2015-01-12 21:04:52
   Svara
 • Skulle du inte kunna visa några övningar för att få bak axlarna?? :)

  Liza 2015-01-11 21:38:05
  Svara
 • Tack ska tänka på det! känner igen det där med att kura ihop sig men nu försöker jag verkligen tänka på det och försöka slappna av så gott det går :)

  Hanna 2015-01-11 19:07:11
  Svara
 • Kan du inte visa vad du gör för övningar för att förbättra hållningen? :)

  Karoline 2015-01-11 18:46:54
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!