Josefine Forsberg

Tänk på din hållning!

Godkväll!

Jag har fått en del följdfrågor angående mitt tidigare inlägg om hållningen. Då kom jag på att jag för länge sedan gjort ett inlägg om just hållningen, där jag nämnt lite olika tips man kan tänka på, så detta inlägg får faktiskt återupplevas idag! :)

Vissa frågade även efter övningar för hållningen vilket jag kan slänga upp i veckan! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA PhotoGrid_1401989115665
Olympus

Detta kanske ser hur konstigt ut som helst i era ögon, men här använder jag mig av tejp mellan axeln och skulderbladet för att kunna bidra till en bättre hållning. Detta kommer självklart inte att förvandla din hållning från dålig till bra på en kväll, men det hjälper dig rent mentalt.

Jag upplever inte tejpen som ett störmoment över huvud taget.
Däremot hjälper den mig att ständigt påminna mig själv om att hålla en god hållning.
Så fort du slappnar av känner du hur tejpen spänner sig och du drar automatiskt bak axlarna till sin rätta position igen.

Personligen anser jag att god hållning är en mycket viktig faktor hos en person, oavsett om personen är vältränad eller inte. Du kan ha hur god fysik som helst men bär du inte upp det på ett snyggt sätt spelar det ingen roll.

Jag gick själv igenom en tre-månaders period för ett tag sedan där all träning baserade sig på att förbättra hållningen. Ni skulle bara veta hur mycket detta har hjälpt mig, och därför vill jag dela med mig utav den biten till er behövande!

Det första du bör tänka på är att hålla en stadig bålstabilitet. Utan spänst i bålen tappar du lätt kroppskontrollen i ryggen eftersom du saknar balans. Det är just detta som ofta leder till diskbrock.
Ännu en viktig faktor som många gör fel är att inte skjuta bak axlarna tillräckligt. För er som känner att det är onaturligt och alldeles för ansträngande kan istället tänka på att skjuta fram/upp bröstet. Det kan i många fall kännas aningen lättare.

En god hållning grundar sig inte bara i att det ska se snyggt ut, utan det underlättar även hela din vardag.

Tänk bara på alla gånger du sköter tvätten, lyfter lätta föremål eller bara en sådan lätt sak som att sitta vid datorn?
Vi ska inte tala om alla tjejer som går runt och bär på sin tunga handväska dag ut och dag in. Att bära en väska utan att tänka på ergonomin över huvud taget kommer självklart att slå tillbaka en vacker dag, och då går man där med problem som tar veckormånader ibland år att arbeta bort!

Så till alla er, se till att tänka på detta från och med idag!! :)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Vad kul att du skriver om just detta då jag har fått rätt mycket kommentarer att jag måste trycka bak axlarna. Och som du säger, det känns konstigt att göra det. Ska prova att trycka ut bröstet istället.
  Vad är det för tejp du använder?

  Ser mycket fram emot tips på övningar som hjälper hållningen :)

  Jennifer 2015-01-13 13:26:27
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Det är ett vanligt problem hos oss tjejer tyvärr, men tränar man ordentligt och envisas tillräckligt så kan man faktiskt påverka det ganska mycket på egen hand. Jag ska absolut ge lite exempel på bra övningar snart nog! :)

   Tejpen finns att köpa på de flesta kosttillskotts-butiker eller gym. Den tejpen jag använder mig av på bilden kommer från Crossfit Södermalm.

   Josefine Forsberg 2015-01-13 13:34:28
   Svara
 • Tänkte bara fråga hur det gick med din IPL-behandling? Har det funkat? Funderar på att göra en själv så vill gääärna få höra lite åsikter från dig? :) keep it up!!!

  L 2015-01-12 20:27:55
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!