Josefine Forsberg

SUPERSET

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA benböj11NORDIC KLAR 5 NORDIC KLAR 4
Benböj / Upphopp

Jag kör vanligtvis inte benböj varje rump-pass, för att jag undviker att bygga muskler på benen.
Som sagt, fotbollslåren är inte helt lätta att handskas med alla gånger ;D

MEN! Varannat pass har jag Benböj på schemat och då brukar jag alltid superset:a det med Upphopp.
Jag visar två varianter ovan som du kan variera mellan. Det klassiska vanliga upphoppet ska se ut som en benböj utan vikter + ett hopp på det. Ungefär så brukar jag tänka, just för att inte tappa fokus på vilka muskelgrupper man vill involvera.

Oavsett vilken typ av upphopp du väljer så är det viktigt att du alltid börjar med Benjböjen,
eftersom det är en tung basövning, sedan avsluta med upphoppen.
Tänk att upphoppen ska vara slutklämmen på Benböjen.
Det ska inte finnas en enda liten böj att hämta när du är klar.

Ordningen är superviktig när du väljer att köra SUPERSET.

Tänk alltid, TYNGSTA ÖVNINGEN FÖRST

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Tja :)

  Jag har sett lite från kollektionen av Franklin & Marschall som du och Viktor Frisk plåtade för.
  Blev helt kär i de kläderna ni visar på bilderna, men har inte sett dom ännu på deras hemsida. När kommer kollektionen släppas?

  Vänliga hälsningar
  Jeanette

  Jeanette 2015-01-28 16:14:29
  Svara
  • Svar på Jeanettes kommentar.

   Hej Jeanette!

   Tusen tack, vad kul att du tycker det! :)
   Nej det stämmer, dem släpps i februari / mars på Nelly!

   Håll utkik!

   Kram Kram

   Josefine Forsberg 2015-01-29 14:02:10
   Svara
 • Hej Josefine!
  Undrade om du har några rump övningar som fokuserar sig mest på rumpan och inte lika mycket på benen, har problem med att själv hitta någon bra övning för rumpa..!
  :D

  Amanda 2015-01-27 17:18:37
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda! Det finns många olika varianter. Ofta kan man ändra lite på en basövning så att den tar mer på rumpa, och mindre på ben.
   Tex utfall med vikter, om du väljer att ta korta kliv som korsar varandra istället för långa raka kliv kommer du direkt känna att det tar mer på rumpan. Annars har du Buttblaster, Liggande höftlyft, Zumoböj med ”glada fötter” som pekar utåt.
   Ja, det finns mycket man kan göra. Jag ska se till att ordna ett inlägg där jag visar så du får en bättre bild på vad du kan göra.

   Kram kram

   Josefine Forsberg 2015-01-27 20:33:40
   Svara
 • Hej! ☺️
  Hvor ofte laver du cardio?

  / Sheanitta

  Sheanitta 2015-01-27 15:52:36
  Svara
 • Hej!

  Jag har precis som du rätt så muskulösa lår sedan idrott och har som målsättning att få de lite mer slanka samtidigt som jag vill bygga rumpa. Kör inte mycket tunga övningar som benböj/ leg curls osv utan söker mer kontakt i rumpan men det känns som benen förblir detsamma. Hur gick du tillväga? Mycket plyo, cardio? Super tacksam för svar!

  Kram

  Matilda 2015-01-26 22:33:30
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej Matilda! Det är precis rätt tänkt!

   Jadu här ska du få ett ärligt svar på hur jag gick tillväga., när jag slutade på fotboll valde jag att gå en ganska extrem väg.. så jag gick först ner i vikt genom att ligga på kaloriunderskott och träna mycket cardio (varje dag innan frukost) vilket resulterade i att jag gick ner i vikt men samtidigt tappade en del muskler (låren minskade). När jag gått ner tillräckligt började jag träna styrka igen, fast på rätt sätt för att undvika att få tillbaka låren. Det innebar mycket isolerade övningar för rumpan, precis som du säger. (Ex. Buttblaster, liggande höftlyft osv osv)
   Ska man gå tillväga på detta sätt får man göra det på ett hälsosamt sätt och acceptera att processen tar tid.
   Pratar utifrån egna erfarenheter då jag själv stressade på allt vilket ledde till att jag omedvetet inte mådde särskilt bra.
   Så var målmedveten men tänk på att hälsan kommer i första hand!

   Jag ska se till att fixa ett inlägg för er som är ute efter isolerade övningar för rumpan.

   Lycka till! :)

   Josefine Forsberg 2015-01-27 20:49:31
   Svara
 • Hej!

  Sedan nästan 10 år som spinninginstruktör har även jag lår jag ej vill få större men ändå ”behålla” (till viss del…), undrar därför om det är lagom att köra ben 2 ggr i veckan? Eller är det för mycket? Jag skulle även uppskatta supermycket om du kunde ge lite tips på rumpövningar som inte involverar benen alltför mycket!

  Tack för inspiration!

  Ulrica 2015-01-26 14:45:12
  Svara
  • Svar på Ulricas kommentar.

   Hej Ulrica! Jag förstår! Med tanke på att du kör spinning så pass mycket hade inte jag kört mer än en gång ben / veckan. Sedan kan du köra ett pass utöver det som är fokuserat på rumpa.

   Absolut ska tänka på det nästa gång jag kameran följer med till gymmet :) men buttblaster som jag visade tidigare i veckan är en bra övning jag tycker du kan testa iaf! :)

   Josefine Forsberg 2015-01-26 19:38:27
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!