Josefine Forsberg

Simply Shredded intervjuar min förebild, Alexander Shirpey

Läs Alex senaste intervju med
—-> SimplyShredded <—-

10914966_10155110923355527_5429245380566306044_o-950x634

Hur kom det sig att du började med styrketräning?

– Den historien kan man dra lång väg bakåt. Det föddes väl när man var liten och lekte med actiongubbar och själv ville vara en. Mer senare i livet så ledde vid 14 års ålder ett avslitet korsband med hockeyn till rehabträning på Råsundaklininken. Brukade bli kvar på deras träningsavdelning och testa lite andra maskiner och vikter efter varje tillfälle.

Dock så var det väl först i skiftet mellan 2a och 3e året på gymnasiet då hockeyn var nedlagd som styrketräningen tog fart på allvar. Körde nästan varje dag och har fortsatt hålla en väldigt hög träningsfrekvens fram till denna dag. Numer så är iof styrketräningen bara en av olika träningsformer.

Vad har varit din största utmaning och hur har du jobbat för att komma över den?

– Det har varit många utmaningar och är även idag många. Jag är min egen största kritiker och blir sällan nöjd, det är väl en utmaning i sig även det. När jag var yngre var jag liten och tanig, den första stora utmaningen blev då att käka och käka mycket. Har aldrig varit stor i maten så klockan ringde när det var dags helt enkelt. Blev alltid kvar sist när man åt mat och kunde dyrka upp en tonfisk-burk på föreläsningar och alla möjliga platser då intag var nödvändigt.

Sedan kom väl den andra större utmaningen i att mina ben inte ville hänga med i utvecklingen. Mina bröst poppade upp oerhört snabbt pga av mina fästen och linjer, så har under hela mitt träningsliv fått höra ”Legday” snacket. När man själv är sin egen största kritiker och på det får höra det från andra som inte ens känner dig eller har koll på hur mycket du tränar, så utvecklar man lätt komplex. Än idag så krigar jag med mina ben och tränar knappt överkroppen om man jämför med en vanlig träningskille.

Den senaste utmaningen har väl varit balansen i träningen. Låg ett tag på 4 MMA- pass samt 7 styrketräningspass i veckan och då sa kroppen ifrån ordentligt. Tränar fortfarande nästan lika mycket men har skurit ner på styrketräningens längd och istället ökat intensiteten och mycket komplexa övningar. Fokuserar mycket mer på stretch och rörlighet numer vilket har bidragit till att kroppen håller sig fräschare.

Vad får du din inspiration ifrån?

Jag inspireras av drivna atleter i diverse sporter jag har respekt för Jag inspireras av mina vänner jag har omkring mig och deras atletiska kamp. Jag inspireras av min flickvän som håller mitt tempo i både träning och företagsamhet så att vi kan bygga en stark samt givande framtid tillsammans, både fysiskt och mentalt.

Sedan måste jag tillägga att jag sällan behöver inspiration från min omgivning för att köra på. Jag är som sagt min egen största utmanare och pådrivare. Jag fuckar inte upp med maten för att jag helt enkelt lärt mig att tycka om att äta jävligt rätt. Jag slarvar inte med träningen om jag inte blir tvingad eller är sjuk för att jag vet att dem bästa gör mer än dem andra.

Vad gör du annars?

– Är delägare i välgörenhetsföretaget Strong as Life (www.strongaslife.com) där vi säljer tränings/casual plagg vars vinst utmynnar i 1 projekt varje år med 100 000kr som insats. Projekt som vi besöker, filmar och lägger upp på vår sida så folk ser vad pengarna faktiskt har gått till. Första kollektionen med t-shirts utmynnade i en resa till vårt första projekt i den hiv-drabbade kåkstaden Kayamandi i Sydafrika. Den filmen kommer dyka upp inom kort i samband med att den nya kollektionen med linne-hoodies släpps. Så håll ögonen öppna!

Modellar också en del genom agenturen Stockholmsgruppen. Senaste kampanjen är Stadium som håller på jan-feb.

Det som gör allt detta möjligt är mitt PT-jobb där jag kör eget Det ger mig möjlighet att bestämma tider och priser helt själv.

Har du flickvän?

– Ja. Josefine Forsberg, den vackraste själen på denna jord.

Framtida mål?

– Göra skillnad samt få fler att göra positiv skillnad för människor på denna jord. Detta medan jag samtidigt också utvecklar mitt sinne, min kropp och min ekonomiska bas. Det kallas hållbar utveckling och jag anser att fler borde joina tåget.

 I intervjun svarar han på frågor som…..

Vad tränade du för sporter innan du började med styrketräning?

Vilken anser du vara din ”bästa” muskelgrupp?

Vilken anser du vara din ”sämsta” muskelgrupp?

Vad är dina bästa tips för att bli starkare?

Vilken träningssplit har fungerat bäst för dig?

Hur ser din kost ut?

Föredrar du långa eller korta träningspass?

Vad använder du för kosttillskott?

Hur ser du på doping?

För att läsa hela intervjun —-> HÄR

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!