Josefine Forsberg

Cardio Träning

OLYMPUS DIGITAL CAMERA NORDIC KLAR 2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänkte passa på att dela med mig utav ännu ett bra Cardio-upplägg. Något som är underskattat är den såkallade trappmaskinen. ALLA gym borde ha en sådan maskin! Jag brukar köra på Nivå 11 och kliva varannat trappsteg för att få långa rörelser. Jag är också noga med att sätta tyngden på hälarna i varje kliv, för att det ska ta mycket på rumpan och så lite på framsida lår som möjligt. Denna maskinen är så extremt jobbig så jag brukar lägga upp det enligt följande:

Trappmaskin – 10 min (level 11)
Cykla / Crosstrainer – 25 min
Trappmaskin – 10 min (level 11)

Detta blir ett pass på totalt  45 minuter vilket jag tycker är fullt tillräckligt då man kör TUNG cardio. Våga höja leveln några snäpp även på cykeln och crosstrainern. Det är lätt att välja att mest stå och gubba upp och ner en sån där seeeeg dag, men det är inte på så vis vi ser snabba resultat!

Efter jul har jag sattit upp nya mål. Jag gillar att ha många kortsiktiga mål, istället för att hela tiden se långsiktigt. Därför har jag valt att ha Costa Rica som mål just nu. Om en och en halv månad ska jag ha droppat ett par kilo och deffat till mig lite extra. Så nu är dagarna ganska tuffa då jag kör både Cardio och Styrka i samma pass.

Jag har fått förfrågan om man ska köra dem vid samma tillfälle eller om det är bättre att dela upp passen. Det finns inget rätt eller fel i denna fråga, men något jag vill att ni tänker på är att alltid köra STYRKA först, och sedan avsluta med CARDIO. Annars kan du vara så slutkört efter cardion att dina styrkepass inte blir fullt lika fokuserade och effektiva.
Här tycker jag man ska lyssna på sin egen kropp. Vissa presterar bättre när man kör enbart cardio på morgonen och styrka på kvällen, men som sagt, då ska man ha både tiden och prioriteringen för att besöka gymmet 2 gånger på samma dag. Jag brukar personligen försöka få ihop både cardio och styrka i samma pass.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Vad skulle du säga är dom bästa mag och rump övningarna?

  Klara 2015-02-01 13:11:12
  Svara
 • Det ska jag börja köra fast får ta löpbandet och crossen istället för trappmaskinen, den finns inte där jag träna.
  Kan hoppas på att den kanske dyker upp ^^ Men tack för alla tips du ger :)

  // Hanna

  Hanna 2015-01-30 17:18:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!