Josefine Forsberg

Så blir du stabil med kosten

image
fresh-food-initiative-2Vissa frågar mig hur jag har tålamod att äta så strikt hela tiden.. och jag svarar att det inte alls är särskilt svårt när man kommit in i rutiner och goda vanor. Vänjer du dig vid en viss typ av föda, så förväntar du dig inget annat och blir istället sugen på det du bestämt dig för att äta. Det bidrar också till att man kan släppa fokus på maten. Det är just därför kosten inte är en ”kamp” i vårt hushåll längre. Jag och Alex förbereder matlådor och ser alltid till att kylen är proppad med färska grönsaker, ägg och ingefära (om man skulle bli sjuk;D)

Det är nog det bästa tipset till er som har svårt att hålla er från gosaker. Töm kylen på onyttigheter. Köp hem råvaror och förbered matlådor för de närmsta dagarna. På så vis kommer du sköta dig utan att knappt lägga märke till det själv.

Jag har själv haft perioder då jag varit ostabil i min kost. Lite fel leder till mkt fel i längden. Beteendet leder ofta till att man äter både för lite och fel näring. Inte bra för varken psyket eller fysiken. Något jag däremot märkt som underlättar i de flesta fall, det är vattenflaskan! Enda sedan jag kom hem från Costa Rica har jag fortsatt gått runt med en vattenflaska överallt, och trots att jag inte legat särskilt lågt med kosten så har min form blivit ännu bättre.

Så glöm inte! Förbered matlådor och inför Vattenflaska-rutinen. :*

_____________________________________________________________________________________________

Some people ask me how I have the patience to eat strict all the time .. and I reply, that it’s not that hard when you’re into the routines and good habits. You get used to eat a certain type of food, and that’s why you stop think about bad options and instead get hungry on the food you decided to eat. This is precisely why the diet isn’t hard for me. Both me and Alex always prepare food boxes. It’s also important to have fresh vegetables, eggs and ginger in the fridge. (if you get sick;D)

It’s probably the best tips to keep you away from sweets. Put the bad food in the trash. Buy healthy  ingredients and prepare food boxes for the next coming days. If you do that it’s not that hard to be healthy, and the best thing is that you do it without even think about it that much.

For a few years ago I also had bad periods with my diet. Small wrongs get’s bigger with time. This behavior often leads to you eating to little and to poor nutrition. It’s bad for both your mental and physical health. One thing I’ve noticed is that it helps with a water-bottle. Since I got back from Costa Rica, I’ve always been walking around with a water bottle in my hand. It’s so much easier to handle the diet.

So don’t forget! Prepare food boxes and start with the Water Bottle routine. *

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Jossan och tack för en jätteinspirerande blogg! Jag har sedan några månader tillbaks kört igång med styrketräning och har verkligen fått det till en rutin. Kosten går t rätt håll och i förrgår påbörjade jag min lilla sommardeff för att så fram musklerna jag kömpat med hela vintern. Nu till min fråga, hur stort underskott brukar du ligga på när du vill slimma till dig snabbt inför en exempelvis plåtning eller resa? Jag känner att jag har rätt bra koll på vad man ska äta men jag är rädd att jag får i mig för lite, samtidigt som man vill att det ska gå fort men man vill ju såklart inte tappa muskler. Om jag inte minns fel så är du ungefär lika lång som mig (175) och lika gammal så vårt BMR borde vara ganska likvärdiga och därför borde jag kunna köra på samma underskott som dig, eller är jag helt ute och cyklar nu? Tacksam för svar!

    Jennifer 2015-04-07 19:38:12
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!