Josefine Forsberg

Bra rumpövning

image

Jag vill visa er en riktigt grym rumpövning som jag utförde under mitt pass på Planet Fitness idag, nämligen  Liggande höftlyft. Denna övningen brukar jag klämma in på mina rumppass. Extra bra övning om man är två på gymmet och kan hjälpas åt att lyfta upp stången på höften.

Att tänka på: Har man som syfte att det ska ta så mycket som möjligt på rumpan (och mindre på låren) så tänk på att ha ett brett avstånd mellan fötterna, och tårna får gärna peka lätt utåt (glada fötter)

– Stöt upp, håll en sekund i högsta läget samtidigt som du spänner till rumpan allt du kan, kontrollerat på tillbakavägen.

Jag brukar oftast superset:a Liggande Höftlyft tillsammans med en annan rump-övning. Idag körde jag till exempel den tillsammans med Utfall Med Vikter.

Då kör jag: Liggande Höftlyft x 12 + Utfall med vikter 24 steg || 4 set

Jag har 50kg på Liggande Höftlyft och en 7kg-hantel i vardera hand när jag kör mina Utfall, men det viktiga är inte att ta så tugnt som möjligt. Det viktiga är att kunna utföra övningen korrekt och sedan får man tillföra den vikten som man känner att man klarar av. Säg till om ni undrar över något. Jag svarar mer än gärna på er!! ☆ Be Strong As Life

___________________________________________________________________________________________

I want to show you a good exercise that I did today at Planet Fitness; Lying Hip Raise! I usually do this exercise during my butt-workout. It’s a really good one if you are at least two people, so you can help each other out lifting up the barbell on the hip.

To think about: If your purpuse is to train the butt as much as possible (and not your legs) you should have a wide distance between your feet. Happy feet (meaning toes pointing slightly out)

Squeeze up. Hold a second in the highest position while you squeeze your butt. Control on the way back.

I use to do this exercise together with another, like a superset. Today I did Lying Hip Raise x12 + Weighted Lunges 24 steps || 4 set

I had 50 kilo on Lying Hip Raise and 7 kilo in each hand when I did the Weighted Lunges, but remember: The most important is to do the exercise correctly, not to lift as heavy as possible. Start off lighter, try it out, and then you will figure out which weight you can handle.

Tell me if you have any questions! And don’t forget to be #STRONGASLIFE <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!