Josefine Forsberg

RECEPT PÅ SVAMPSTUVNING

image

image

Yeees we made it!

This post is for my Swedish followers! So here we gooo…

Heeeej mina fina! Länge sen jag skrev ett inlägg på svenska. Saknar ni det? Eller tycker ni det går lika bra med enbart engelsk text? Det är för er jag skriver så dela gärna med er om era åsikter!!

Nu vill jag faktiskt dela med mig utav ett riktigt smarrigt recept för er som har lust att släppa på tyglarna lite vad gäller hälsospåret, haha!

Som ni säkert såg igår så fick vi vääärsta fångsten av kantareller i Nyköpings skogar, och här har ni resultatet. Det var så gott att jag såg i kors.

Här kommer receptet:

Stuvad svamp 15-30 min / 4 portioner

– Rensad svamp 1 liter
– Smör 1-2 msk
– Finhackad gullök 1-2 msk
– Vetemjöl 3 msk
– Grädde och / eller mjölk
–  salt 1/2 tsk
– Vitpeppar 1 krm

Grädde ger en kladdigare stuvning och mjölk en lite mer rinnigare stuvning. Både funkar men ska du köra med mjölk så välj röd mjölk för att undvika att stuvningen blir allt för tunn.

Gör såhär:

– Skär svampen i mindre bitar
– Fräs matfettet i en kastrull. Tillsätt svampen och löken (om du vill ha lök).
– Låt svampen småkoka tills all vätska kokat in, och det börjar dofta gott från svampen
– Strö på mjölet och häll sedan i grädden / mjölken
– Låt stuvningen koka några minuter
– Smaka av och tillsätt salt och peppar efter eget behag
– Servera på toastbröd och toppa med lite ost

BOOOOM! Det är VÄRT det. Promise ☆

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!