Josefine Forsberg

RECEPT PÅ SVAMPSTUVNING

image

image

Yeees we made it!

This post is for my Swedish followers! So here we gooo…

Heeeej mina fina! Länge sen jag skrev ett inlägg på svenska. Saknar ni det? Eller tycker ni det går lika bra med enbart engelsk text? Det är för er jag skriver så dela gärna med er om era åsikter!!

Nu vill jag faktiskt dela med mig utav ett riktigt smarrigt recept för er som har lust att släppa på tyglarna lite vad gäller hälsospåret, haha!

Som ni säkert såg igår så fick vi vääärsta fångsten av kantareller i Nyköpings skogar, och här har ni resultatet. Det var så gott att jag såg i kors.

Här kommer receptet:

Stuvad svamp 15-30 min / 4 portioner

– Rensad svamp 1 liter
– Smör 1-2 msk
– Finhackad gullök 1-2 msk
– Vetemjöl 3 msk
– Grädde och / eller mjölk
–  salt 1/2 tsk
– Vitpeppar 1 krm

Grädde ger en kladdigare stuvning och mjölk en lite mer rinnigare stuvning. Både funkar men ska du köra med mjölk så välj röd mjölk för att undvika att stuvningen blir allt för tunn.

Gör såhär:

– Skär svampen i mindre bitar
– Fräs matfettet i en kastrull. Tillsätt svampen och löken (om du vill ha lök).
– Låt svampen småkoka tills all vätska kokat in, och det börjar dofta gott från svampen
– Strö på mjölet och häll sedan i grädden / mjölken
– Låt stuvningen koka några minuter
– Smaka av och tillsätt salt och peppar efter eget behag
– Servera på toastbröd och toppa med lite ost

BOOOOM! Det är VÄRT det. Promise ☆

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej! Tycker det skulle kunna va bra med att skriva svenska först sen engelska under!

  Alexandra 2015-07-23 19:01:15
  Svara
 • Jag har hittat din blogg inte så länge sen om jag kan vara ärlig. Först såg jag massa bilder på dig på Insta och sen hamnade jag har på bloggen. Sen såg jag att den är på engelska så jag tänkte att det är inte något för mig då min engelska är verkligen kass. I Polen hade jag aldrig lärt mig den här språket av olika anlädningar. Jag kan ryska istället ; ) men faktist så det är sorligt att inte kunna engelska idag. Därför bestämmde jag mig att ändra på det (Y) I alla fall så läste jag en av dina inlägg och det vissade sig att jag…färstår! Kändes rolig faktist. Du använder en sånt lät engelska som är lätt att begripa. Så om du frågar mig så kör vidare på engelska, då bidrar du omedvetet (alltså fr.o.m nu medvetet) till min utveckling! (Y) Tröttnar du på bloggandet/modellandet så sök till nån skola som engelska lärare ;)

  Pawel 2015-07-21 00:03:00 http://www.pawelmacieszonek.com
  Svara
  • Svar på Pawels kommentar.

   Haha vilken härlig människa du verkar vara! Tack för dina åsikter! Jag är bara glad att få påverka dig till det bättre :) jag har själv ganska svårt för engelska så det är en utmaning att skriva så. Dock blir texterna aningen kortare än om jag hade skrivit på svenska också, men allt har sin för- & nackdel! Kram pårej

   Josefine Forsberg 2015-07-21 14:40:31
   Svara
   • Svar på Josefine Forsbergs kommentar.

    Hehe, tack! Inte varje dag får man höra/läsa att man är (eller verkar vara) en härlig människa, och speciell från en av största bloggare i Sverige, så nu ska jag ändra min status på fejjan till: ”Josefine Forsberg tycker att jag är en härlig människa!” ;p , näää, skojar bara , jag gör inte det ;) Om det gäller dina texter så jag faktist igår tänkte på att det skulle vara lite ”bättre” för just mig och min lärande om du skrev lite längre texter men självklart ska du inte anpassa dina texter till mig.Absolut inte. Gör som du själv tycker är bäst för dig och din blogg utveckling, det är det rättigaste vägen (Y) Hälsnigar till dig och din fina kille med :) Ha det gott!

    Pawel 2015-07-21 22:50:47 http://www.pawelmacieszonek.com
    Svara
 • Hej! :)
  Jag läser hellre svenska inlägg på bloggen. Och gärna mer träning :)

  Julia 2015-07-20 23:05:21
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Tack för din åsikt Julia! Jag har en riktigt bra grej pågång vad gäller min träning som jag snart kommer dela med mig utav! Så det kommer du få :) kram!

   Josefine Forsberg 2015-07-21 14:36:50
   Svara
 • Jag föredrar svenska

  Julia 2015-07-20 20:31:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!